Posted by: Liv | October 27, 2009

Prajitura din cozonac

O să vă prezint o prăjitură care de obicei se pregăteşte cu pâine. De această dată am folosit un cozonac. V-am ataşat şi nişte fotografii care sper să vă ajute în timpul pregătirii.

Cozonacul se taie felii şi se pune într-o tavă.
Se pregăteşte un sirop din zahăr, un litru de apă si o lingură de cacao.

Se ţine pe foc până dă în fiert. Se răceşte şi după aceea se toarnă uniform pe cozonacul din tavă.

Se pregateşte frişca şi se bagă la frigider.

Într-o crăticioară se pun 4 gălbenuşuri, 4 linguri de făină, un litru de lapte şi jumătate de pachet de unt. Se adaugă şi zahăr după preferinţe.

Se amestecă până începe să se îngroaşe. Se lasă puţin la rece.

Între timp se adaugă feliile de ananas pe cozonac şi apoi se pune crema. Se scoate şi frişca de la rece şi se repartizează uniform pe toată suprafaţa tăvii.

Dacă doriti să nu vă complicaţi puteţi să înlocuiţi siropul cu sucul de la ananas şi crema cu o budincă de vanilie.

Pofta dulce!


Leave a comment

Categories