Posted by: Caramel | December 13, 2009

Reteta de Craciun – Sarmale

Pentru ca se apropie Craciunul am zis sa postez aceasta reteta de sarmale. Sper sa fie pe gustul vostru. Asteptam sugestii, pareri, comentarii.

– 1 Kg carne tocata din piept de pui
– 1 varza potrivita pentru frunze
– 3 cepe potrivite ( se vor rade pe razatoarea mica)
– 1 cescuta medie de orez inmuiat in apa calda
– Piper, sare, putin delikat, putin bulion pentru carne
Frunzele se pregatesc inainte de a pregati compoztia. Se scoate cotorul. In functie de marimea frunzei, se poate taia pe jumatate
Se amesteca foarte bine ingredientele. Se adauga putin ulei in compozitie si putina apa rece. Compozitia trebuie sa fie mai moale.

Se toaca putina varza foarte marunt si se aseaza pe fundul cratitei. Se stropeste cu putin bulion. Pe fiecare frunza se pune cu lingurita compozitia , se ruleaza frunza iar marginile se introduc spre interior foarte bine pentru a nu se desface. Se aseaza una langa alta in cratita. Intre randuri se pune putin bullion si bucatele mici de kaiser.

La final se acopera cu varza tocata. Se pune apa rece cat sa le acopere. Se pun pe aragaz la foc mic aproximtiv o ora dupa care se completeaza apa si se introduce in cuptor aproximativ 2 ore la foc potrivit.

Pofta buna si Sarbatori Fericite !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: