Posted by: Liv | May 18, 2010

Tort Budinca

Acum o zi am vazut un tort foarte usor de facut si am zis: Eu de ce sa nu-l fac?

Am tinut minte ce ingrediente trebuiau si am trecut la treaba. Sa va  spun si voua:

–  un plic bundinca de caramel

– un plic budinca de ciocolata

– un plic budinca de vanilie

– zahar pentru budinca

-100-150 g ciocolata

-100-150 g biscuiti

– un litru de lapte sau suc natural de fructe

-stafide

-esenta de rom, migdale, vanilie

– portocale, mere, capsuni

-nuca de cocos

Aveti nevoie de o cratita potrivita pe care sa o imbracati in ceolofan. Astfel e mult mai usor de scos  tortul dupa ce il pregatiti. Se face prima data budinca de ciocolata cu un pahar de apa si 2-3 linguri de zahar. Depinde cat de dulce doriti sa iasa budinca. Cat inca e calda si moale se adauga cubulete de ciocolata si esenta de rom. Se amesteca si se toarna in cratita. Trebuie sa va miscati foarte repede deoarece  budinca se intareste rapid.

Biscuitii se rup in bucatele si se pregateste budinca de caramel in acelasi fel cum am facut-o pe prima. Se pun biscuitii si esenta de migdale. In plus am adaugat si stafide lasate putin in apa rece pentru a se umfla. Cat inca e moale se pune repede peste budinca de ciocolata. Intre budinci puteti sa mai puneti si alte fructe ( ananas sau felii de portocale).

Ultima budinca se poate face un un pahar de suc de portocale. Eu am facut-o cu lapte dar data viitoare o sa incerc cu suc de portocale. Se adauga esenta de vanilie si capsuni pasate. Se amesteca si se adauga peste straturile de budinca. La final am pus pe deasupra biscuiti intregi si am bagat la rece. Pentru ca pofta era mult prea mare am pus-o putin la congelator.

Cand s-a intarit suficient am rasturnat torul intr-o farfurie. Cred ca se poate ridica si cu ceolofanul dar nu am incercat. Astfel la fund raman biscuitii pusi in cratita.

Am taiat cateva felii de mar, portocale si capsuni si am ornat, nu inainte de a presara si putina nuca de cocos.

Am facut si cateva fotografii. Sper ca nu am ratat nimic!

P.S Pentru ca budinca sa se faca mai repede sa nu o amestecati de la inceput cu lapte. Se pune laptele la fiert si cand incepe sa dea fiert se adauga budinca amestecata in prealabil cu putin lapte si zahar. O sa vedeti ca totul dureaza 3 minute si nu trebuie sa intepeniti in fata aragazului pentru a amesteca sa nu se lipeasca.

Pofta dulce!

M-am inspirat din blogul numit Caietul cu retete


Responses

  1. Suuuper de tot ti-a iesit,felicitari!Imi place ideea decorarii cu fructe

  2. tare interesanta reteta🙂

  3. foarte interesant tort si usor de facut..trebuie sa il incerc…te-am trecut in lista mea de bloguri pe blog, dar te si invit la mine pe forum …
    http://liligospodini.forumgratuit.ro/forum.htm sa putem impartasi cat mai multe retete..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: